Vesna Mijatov

Dobrodošli!

Kao neko ko radi u školi, ko poznaje aktuleno stanje u školstvu, odnos roditelja i škole prema učenicima, napravila sam program Roditelj + Dete = Tim i radionice za roditelje i decu, kojim želim da pomognem i vama i vašoj deci da uživate u vremenu njihovog školovanja i da svoje vreme možete da posvetite zajedničkim razgovorima. 

Tokom svog rada, kontinuirano se edukujem, učestvujem u stvaranju povoljnije i pozitivnije klime u odnosima roditelj – škola. 

Ja sam profesor razredne nastave; autor i moderator akreditovanog onlajn seminara za zaposlene u obrazovanju:”Dvosmerna komunikacija zaposlenih u obrazovanju i roditelja” (Obrazovno kreativni centar); saradnica i voditeljica inspirativnih seminara za roditelje u organizaciji Familylab Srbija ; joga instruktor.

Kao Montesori vaspitač u svom radu primenjujem osnovne principe Montesori pedagogije – podsticanje radoznalosti i slobodnog izražavanja kod dece. 

Svoj rad sam obogatila ovim programom za roditelje i decu, jer smatram da nas vreme u kojem živimo mnogo “ubrzava” i da “zaboravljamo” da se posvetimo sebi, svojoj deci i svojoj porodici.

Vi posmatrate vašu decu iz ugla roditelja i vaspitača, a ja to radim IZ DRUGOG UGLA, iz ugla učitelja i vaspitača. Zajedničkim radom i našom sinergijom, dolazimo do rešenja koja daju dobre rezultate. 

Oslušnite poruke svog deteta!

Nije najvažnije da ispunite želju svom detetu, već je mnogo važnije da zajedno sa detetom provodite vreme!

Milica Miličević

Kao dečji mindfulness trener  upoznajem vas sa svesnom pažnjom i njenim aktiviranjem u svakodnevnom odnosu sa decom.

Svojim radom osnažujem roditelje, dadilje i druge clanove porodice koji su voljni da se posvete svom pristupu vaspitanju i stvaranju buducih samosvesnih odraslih ljudi.

Osnovna znanja i iskustva vezana za obrazovanje i vaspitanje stičem na Učiteljskom fakultetu, a upotpunjujem ih dodatnim edukacijama iz sličnih oblasti kao i iz oblasti ličnog razvoja. Kroz praksu i rad sa decom, uviđam koliko je rad na mentalnom zdravlju zapostavljen što me motiviše da se edukujem u oblasti mindfulness prakse.

Biće mi zadovoljstvo da vam prenesem svoja znanja i omogućim vam da svoje dete i sebe vidite iz ugla prisutnosti bez osuđivanja i težnje savršenom roditeljstvu.

 

Mladenka Šipovac

  • profesor psihologije i pedagogije,
  • savetnik u Geštalt terapiji
  • autor seminara “Partnerstvo porodice i škole”
  • 35 godina radnog iskustva u školi, kao školski psiholog, posebno u oblasti inkluzivnog obrazovanja i problema sazrevanja
  • veliko iskustvo u profesionalnoj orijentaciji učenika osmog razreda, za upis u srednju školu.