Dragi roditelji,

ovaj program je za Vas, ukoliko želite da:

– razvijete otvoreniji odnos sa detetom

– bolje razumete potrebe svog deteta

– bolje razumete sebe i svoje potrebe

– provodite kvalitetnije vreme sa svojim detetom.

Uz ovaj program dobijate odgovore koji će Vas podstaći na nov način razmišljanja o starim nedoumicama. Nakon programa, Vašem detetu “otvarate vrata“ kroz koja će se lakše prilagoditi sebi i svojim potrebama.

 

Šta radimo na programu “RODITELJ + DETE = TIM“?

Program se sastoji iz dva modula:

  • svaki modul sadrži 3 interaktivne radionice, koje traju po 90 minuta.Radionice se održavaju jednom sedmično (preko ZOOM-a). Snimak grupnih, interaktivnih radionica, koje se održavaju preko ZOOM-a je obezbeđen; Vreme potrebno za završetak radionica je 6 sedmica.
  • u sedmoj sedmici je BONUS susret. Dajemo odgovore na Vaša pitanja, koja se odnose na pređene sadržaje.
  • zatvorena FB grupa samo za učesnike programa; (U FB grupama razmenjujemo iskustva i otvaramo diskusije na određenu temu).

           I   MODUL

(sadrži tri interaktivne radionice)

Radionica broj 1:

PAŽNJA

(Ometači pažnje; razvijanje pažnje)

U prvoj nedelji razgovaramo o pažnji, o načinima razvijanja pažnje kod dece. 

Radionica broj 2: 

ŠKOLSKI STRES; 
NAČINI PREVAZILAŽENJA STRESA KOD DECE

U ovoj nedelji zajedničkog rada, otkrivamo uzroke školskog stresa. Otkrivamo načine na koje dete može da se suprostavi stresu, na koje može da ga prihvati i načine na koje može da funkcioniše uz stres, koji bi mogao biti i pokretač, a ne samo ometač. 

 

Radionica broj 3:

UČENJE

U toku ove nedelje rezgovaramo o učenju, o osamostaljivanju deteta u procesu učenja. Kako to postići? Zašto je važno osamostaliti dete? Šta to znači za Vas, kao roditelja? Kolika je važnost stalnog radnog prostora? Kako pomoći u učenju, a ne učiti umesto deteta? Kako onlajn nastava može biti podjednako zanimljiva kao i nastava u školi?

Sada smo na polovini našeg rada. Osvestili smo dosta toga. 

                                                                  II   MODUL

                                               (sadrži tri radionice; svaka radionica traje po 90 minuta)

 

Radionica broj 4: 

ODGOVORNOST

U ovoj sedmici našeg druženja razgovaramo o temi koja je bitna i za Vas i za Vaše dete. Razgovaramo o važnosti razvijanja odgovornosti kod Vašeg deteta? Šta to Vama znači? Kako podstaći razvoj odgovornosti kod deteta? Postoje lična i društvena odgovornost. U čemu je razlika? Na ova i slična pitanja, dobijate odgovore u toku prvog modula.

Radionica broj 5: 

SAMOSVEST

U ovoj sedmici otkrivamo šta je samosvest, a šta je samopouzdanje? Šta utiče na razvoj samosvesti, a šta na razvoj samopouzdanja kod dece? Kako Vi i škola možete pomoći u razvoju samosvesti kod vašeg deteta? 

Radionica broj 6:

ODREĐIVANJE GRANICA

Svako od nas ima svoj prostor u kojem se oseća slobodno,  koji mu daje sigurnost. Koliki je taj prostor? Da li je ograničen? Gde su te granice? Kako napraviti granicu? Ovo su pitanja kojima se bavimo ove nedelje. Dobijate vežbe, koje Vam pomažu u daljem radu.

Radionica broj 7:

BONUS SUSRET

Na poslednjem susretu postavljate pitanja, koja se odnose na pređene sadržaje. Zajednički tražimo odgovore na postavljena pitanja. Iznosite svoja iskustva nakon odslušanih radionica. Iznosite svoja zapažanja o radu.